KENDO

El Kendo és una disciplina marcial originària del Japó, que té les seves arrels en el Kenjutsu o art de l'espasa ancestral. Aquest es practicava des del segle XIII en la forma tradicional de Kata, o exercicis codificats per parelles amb una espasa de fusta anomenada Bokken. Cada escola tenia els seus propis Kata, no hi havia cap mena de combat lliure i l'entrenament era enfocat exclusivament a l'eficàcia en el combat real.

Al llarg dels segles es desenvoluparen les proteccions que constitueixen l'actual equip protector de Kendo, basat en l'armadura dels antics Samurai, i també aparegué l'espasa de bambú anomenada Shinai, permetent als practicants la realització de combats lliures amb total seguretat, car l'eficàcia de les proteccions evitava qualsevol lesió.

En l'actualitat el Kendo és regulat per la Federació Japonesa de Kendo (ZNKR), i a nivell internacional per la Federació Internacional de Kendo (FIK), existint en el món un nombre de practicants superior als deu milions de persones, la major part dels quals és al Japó, on el Kendo forma part de l'ensenyament escolar, i gaudeix d'una gran popularitat per les seves virtuts formatives a nivell físic, mental i espiritual.