CURS IAIDO & KENDO & KORYU ANDORRA 2014

 

ORGANITZACIÓ:

ANDORRA KENDO CLUB (AKEN)

AMB EL SUPORT DE LA FEDERACIÓ ANDORRANA DE KENDO (FADKEN)

L'AKEN GAUDEIX DEL SUPORT DE L'HONORABLE COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

 

 

IAIDO

A principis del segle XVI aparegueren al Japó les primeres escoles d'esgrima que incorporaven un sistema de combat basat en mantenir l'espasa embeinada fins l'últim instant, desembeinant ràpidament en funció de l'atac de l'adversari.

Originalment, aquest sistema s'anomenava Iaijutsu, o art d'esperar el contacte, o també Battojutsu, o art de desembeinar l'espasa, i es considerà com l'art de neutralitzar l'acció ofensiva de l'atacant, desembeinant amb eficàcia la Katana.

L'any 1968, la Federació Japonesa de Kendo (ZNKR) creà un compendi de diversos Kata seleccionats de les diferents escoles antigues, anomenant-lo ZNKR Seitei Iai, i el proposà com a programa d'Iaido universal, amb la finalitat de facilitar la seva divulgació.

 

KENDO:

El Kendo és una disciplina marcial originària del japó, que té les seves arrels en el Kendjutsu o art de l'espasa ancestral. Aquest es practicava des del segle XIII en la forma tradicional de Kata, o exercicis codificats per parelles amb una espasa de fusta anomenada Bokken. Cada escola tenia els seus propis Kata, no hi havia cap mena de combat lliure i l'entrenament era enfocat únicament a l'eficàcia en el combat real.

Al llarg dels segles es desenvoluparen les proteccions que constitueixen l'actual equip protector de Kendo, basat en l'armadura dels antics Samurai, i també aparegué l'espasa de bambú anomenada Shinai, permetent als practicants la realització de combats lliures amb total seguretat, car l'eficàcia de les proteccions evitava qualsevol lesió.

En l'actualitat el Kendo és regulat per la Federació Japonesa de Kendo (ZNKR), i a nivell interacional per la Federació Internacional de Kendo (FIK), existint al món un nombre de practicants superior als 10 milions de persones, la major part dels quals és al Japó, on el Kendo forma part de l'ensenyament escolar i gaudeix gaudeix d'una gran polpularitat per les seves virtuts formatives a nivell físic, mental i espiritual.

 

PROFESSORAT:

Jean-Jacques Sauvage, 7 Dan Renshi d'Iaido, 5 Dan de Kendo. Mestre d'Iaido i de Kendo.

Francis Saget, 5 Dan de Kendo, 3 Dan d'Iaido. Mestre de Kendo.

Miquel Morancho, 5 Dan de Kendo, 5 Dan d'Iaido, 5 Dan de Nihon Kobudo,5 Dan Mokuroku de Tatsumi Ryu. Mestre d'Iaido i de Kendo.

Acompanyats d'altres mestres per determinar.

 

LLOC:

Poliesportiu Joan Alay, Baixada del Molí s/n, Andorra la Vella, PRINCIPAT D’ANDORRA.

 

DATES:

Del dissabte 01 de novembre al diumenge 02 de novembre del 2014.

 

MATERIAL:

Hakama & Keikogi & Obi (o altra roba d’Arts Marcials) i genolleres recomanades, Bokken (espasa de fusta) amb Saya (beina), Kodachi i Katana (si se’n disposa). Pels practicants de Kendo, evidentment cal dur Bogu (armadura) i Shinai (espasa de bambú).

 

PROGRAMA:

El curs està adreçat a tots els nivells de practicants, s'ofereix la possibilitat de provar altres disciplines de les que es fan habitualment al Dojo, per exemple els que només fan Kendo aquí poden provar Iaido, i a l'inrevés.

El programa del curs pot ser canviat en qualsevol moment pel professorat, o a petició dels participants.TARIFA:

Per als membres d'AKEN & FADKEN, o participants afiliats a altres organitzacions d'altres païssos membres d'EKF&FIK, es paga una quota simbòlica per col·laborar amb les despeses d'organització, de 30€ curs complet pels adults, de 20€ curs Kendo (només diumenge), i gratuït pels infants i júniors.

Si algú creu que no disposa de mitjans econòmics per a poder pagar la quota del curs, que ho comuniqui a l'organització.


ALLOTJAMENT CATEGORIA ALTA (CONSULTAR L'ORGANITZACIÓ PER A RESERVES):

HOTEL HOLIDAY INN*****

Hotel 5 estrelles. Molt cèntric, al costat del Parlament i del Govern d'Andorra, molt a prop de l'eix comercial.

A 5´del centre esportiu en cotxe i a 15´a peu.

Al costat de parada d'autobusos (Línia Comunal 2 "La Comella") fins al centre esportiu (bus cada 15´).

Carrer Prat de la Creu 88, AD500, Andorra La Vella.

Coordenades GPS: 42º30’19.96’’ N - 1º31’11.09’’ E

Web: www.plazandorra.com

TARIFES HOTEL HOLIDAY INN*****QUE ES POT PAGAR EN FER EL CHECK OUT, PREUS PER PERSONA I DIA (TOTS ELS PREUS INCLOUEN EL 4% D'ISI):

CAL DEMANAR DIRECTAMENT A L'ORGANITZACIÓ LES RESERVES DE CURS I D'ALLOTJAMENT.Allotjament ECONÒMIC (consultar I reservar directament):

A la pàgina Web del Turisme d’Andorra trobareu tota la informació dels allotjaments en diferents idiomes:

http://www.andorra.ad/